Klassebilder: ulikhet og sosial mobilitet i Norge

Klassebilder: ulikhet og sosial mobilitet i Norge Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,73 MB
FILNAVN
Klassebilder: ulikhet og sosial mobilitet i Norge.pdf
ISBN
4833419733508

BESKRIVELSE

Denne boken gir en introduksjon til klassebegrepet og til nyere norsk klasseforskning. Den tar for seg hvilke samfunnsmessige problemstillinger som har en sammenheng med klasse, kjønn og etnisitet, og viser hvordan klasseanalyse kan brukes som metode for forståelse av samfunnet. Med litteraturliste og stikkordregister.

For eksempel vil en som er født inn i arbeiderklassen kunne ta ... Lav sosial mobilitet kan skape sterk følelse av tilhørighet og sosial trygghet. Men lav sosial mobilitet låser fordelingen og sementerer de økonomiske og sosiale forskjellene i et samfunn.

592-596. Publikation: Bidrag til tidsskrift › Anmeldelse › Forskning › peer review Gini-koeffisienten er en av de vanligste målene på ulikhet i en befolkning, og er alltid et tall mellom 0 og 1.

RELATERTE BØKER