Jeg blir her

Jeg blir her - Marco Balzano | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marco Balzano
DIMENSJON
11,53 MB
FILNAVN
Jeg blir her.pdf
ISBN
1404345269682

BESKRIVELSE

Handlingen foregår i første halvdel av 1900-tallet, i Sør-Tyrol, i den italienske grensebyen Cúron som ligger helt opp mot grensen til både Sveits og Østerrike. To kriger kom og gikk, italienerne trengte Østerrike-Ungarn tilbake, fascismen kom, de allierte styrkene vant, et lite lokalsamfunn ble splittet og spredt, arbeidere døde, soldater kjempet, vant, tapte, falt eller kom tilbake. En demning brast, en liten by ble begravd. I dag stikker det gamle klokketårnet fra 1400-tallet opp fra innsjøen som byen ligger ved. Et underlig skue. Hva skjedde? Marco Balzano har diktet fram et persongalleri som vi følger tett gjennom flere tiår, slik at den (fiktive) intime historien om en familie og deres kamp for tilværelsen under harde kår fletter seg inn i (den faktiske) historien til grensebyen Curòn. SYNOPSISCuròn, 1920. Trina lengter etter et annet liv. Hun studerer for å bli lærer, men det året hun er avgangselev, avskaffer Mussolinis regime tysk som undervisningsspråk. I dette nye klimaet av frykt og usikkerhet, arbeider Trina for et hemmelig undervisningsnettverk i dalen, alltid med risikoen for å bli oppdaget. Curòn, 1939. Trina er nå gift og har to barn. Livet blir igjen usikkert når Tyskland kunngjør det «Store valget» som gir folk i Sør-Tyrol muligheten til å flytte til Tyskland. Landsbyen deles i to og befolkningen splittes. De som velger å bli værende, som Trina og hennes familie, blir sett på som forrædere og spioner; de kan ikke lenger forlate huset uten å bli utsatt for utskjelling og overgrep. Så en dag kommer Trina hjem og oppdager at datteren er borte ... BIOGRAFIMarco Balzano, f. 1978 i Milano, er forfatter og underviser i litteratur på universitetet i Milano. Han anses for å være den beste italienske forfatteren i sin generasjon.

Det er mot grunnloven. HARRISBURG (VG) 2000 sinte demonstranter møtte opp i Pennsylvanias hovedstad for å kreve at staten åpner igjen. - Jeg blir varm om hjertet.

Jeg har sagt at hun må komme seg ut derfra. Blir som om jeg skal klage på at det renner precum av han . Nei det er jo dødsdeilig å vite at man tenner noen og er tent tilbake.

RELATERTE BØKER