Helge Ingstad

Helge Ingstad - Frode Skarstein | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frode Skarstein
DIMENSJON
10,75 MB
FILNAVN
Helge Ingstad.pdf
ISBN
2100900234505

BESKRIVELSE

Helge Ingstads eventyrlige liv og ekspedisjoner sett med nye øyne. Høsten 1960 fant Helge Ingstad de første håndfaste bevis på norrøne bosetninger i Nord-Amerika. Dette funnet gjorde ham og hans kone Anne Stine verdensberømte. I 1926 forlot han sin praksis i Levanger og søkte lykken som pelsjeger i det nordlige Canada. Han debuterte sensasjonelt med Pelsjegerliv i 1931. Livet som pelsjeger ble etterfulgt av en lang rekke ekspedisjoner. Etter alle ekspedisjonene kom bestselgende bøker - bøker som har inspirert generasjoner. Gjennom et grundig kildearbeid i en lang rekke arkiv og møter med mennesker i Norge og i utlandet, kaster denne biografien nytt lys over denne unike personligheten i norsk historie.

desember 1899 i Meråker i Trøndelag. Han var den mellomste av tre søsken, og sønn av tidligere statsingeniør i Tromsø, Olav Ingstad, og hans kone Olga Marie Qvam.

I programmet møter vi de gamle \"reinsdyreterne\" som husket den gang han jaktet sammen med dem på tundraen. Vi møter også den 99 år gamle Ingstad hjemme på Vettakollen. Helge Ingstad: Kaileie for tre millioner kroner 30 000 kroner per dag, det er prisen for å leie kai til KNM Helge Ingstad. Helge Ingstad inspirerer til å være i naturen.», -Stein P.

RELATERTE BØKER