Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år

Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år - Audun Dybdahl | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Audun Dybdahl
DIMENSJON
5,42 MB
FILNAVN
Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år.pdf
ISBN
9724718299322

BESKRIVELSE

Boken gir en utførlig fremstilling av klimaendringer og uværsperioder i Norge gjennom de siste 1000 år, og ser på hvordan dette har påvirket befolkningen til ulike tider. Forfatteren trekker veksler på et variert og til dels lite kjent kildemateriale, som inkluderer både naturvitenskapelige målinger, kirkebøker og litterære beskrivelser.I sentrum for fremstillingen står «klimatiske sjokk» av en viss varighet som førte til alvorlige kriser av både økonomisk og menneskelig art. Selv om klimaendringer og uvær i seg selv ikke forårsaket at folk sultet i hjel, så ble uår ofte fulgt av utbrudd av epidemiske sykdommer som kostet mange liv.Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år er myntet på alle som interesserer seg for klimatiske langtidstrender og den rollen klima og vær har spilt for menneskers levekår i Norge.

Ola Honningdal Grytten. Ola Honningdal Grytten (f.

Innlandet har derimot et kaldtemperert klima (D-klima) med årvisst ... Klima, uår og kriser i Norge gjennom de siste 1000 år er myntet på alle som interesserer seg for klimatiske langtidstrender og den rollen klima og vær har spilt for menneskers levekår i Norge. LES MINDRE Forlagets omtale Forlagets Boken gir en utførlig fremstilling av klimaendringer og uværsperioder i Norge gjennom de siste 1000 år, og ser på hvordan dette har påvirket befolkningen ... Boken gir en utførlig fremstilling av klimaendringer og uværsperioder i Norge gjennom de siste 1000 år, og ser på hvordan dette har påvirket befolkningen til ulike tider.

RELATERTE BØKER