Kristendommen

Kristendommen - Tarald Rasmussen, Einar Thomassen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tarald Rasmussen, Einar Thomassen
DIMENSJON
4,41 MB
FILNAVN
Kristendommen.pdf
ISBN
7140900970461

BESKRIVELSE

Boken bringer teologien og religionsvitenskapen sammen i beskrivelsen av den kristne religionen og dens historie. Kristendommen slik den er blitt utøvd og opplevd gjennom historien er i fokus. Boken gir blant annet en innføring i ritualer og andre aspekter ved den religiøse praksis, fromhetsuttrykk, ikonografi, symbolikk og arkitetktur. Den tar også opp forholdet mellom kristendommen og andre religioner. Har litteraturliste og stikkordregister.

I Europa og i Amerika er kristendommen den dominerende religionen. Kristendommen var trolig kjent i Norge allerede på 800-tallet. [trenger referanse] Etter flere misjonsfremstøt kom det avgjørende gjennombruddet under Olav den hellige da kristendommen ble norsk statsreligion.Etter reformasjonen (1536-1537) ble den evangelisk-lutherske konfesjon norsk statsreligion med Kongen som øverste kirkestyre..

Lurte på om du kunne finne noen informasjon om dette?" Kvinnesyn i de ulike religionene. Kvinner og religion kan være et omstridt tema, og alle kilder både trykt og på nett bør behandles slik. Arkitektur innenfor kristendommen I starten møttes de kristne hjemme hos hverandre.

RELATERTE BØKER