Kristendommen

Kristendommen - Tarald Rasmussen, Einar Thomassen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tarald Rasmussen, Einar Thomassen
DIMENSJON
11,93 MB
FILNAVN
Kristendommen.pdf
ISBN
4473709339368

BESKRIVELSE

Boken bringer teologien og religionsvitenskapen sammen i beskrivelsen av den kristne religionen og dens historie. Kristendommen slik den er blitt utøvd og opplevd gjennom historien er i fokus. Boken gir blant annet en innføring i ritualer og andre aspekter ved den religiøse praksis, fromhetsuttrykk, ikonografi, symbolikk og arkitetktur. Den tar også opp forholdet mellom kristendommen og andre religioner. Har litteraturliste og stikkordregister.

Mange kirker fikk form som en basilika etter mønster fra romerske forsamlingshus. Kristne begynte ikke å feire jul før på 300-tallet, dvs. ca 250 år etter at kristendommen ble en egen religion og ikke bare en gruppering innenfor jødedommen.

Hovedpersonen er Jesus Kristus, Guds søn, der døde på korset for at have forsvaret sit syn på Gud som næstekærlig og tilgivende, men stod op fra de døde 2. påskedag. Troen på Jesus som verdens frelser er det mest sentrale innholdet i kristendommen.

RELATERTE BØKER