Frihet er å se regnet falle uten å ha tanker

Frihet er å se regnet falle uten å ha tanker - Bjørnar Berg | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bjørnar Berg
DIMENSJON
6,77 MB
FILNAVN
Frihet er å se regnet falle uten å ha tanker.pdf
ISBN
8983229177190

BESKRIVELSE

Bjørnar Berg var glad i tankene - så lenge de lystret. Med to romaner på samvittigheten, Terroristen og Circulus (innkjøpt av Norsk Kulturråd), vet han mye om kreativitet, tenkning og indre motstand. I denne boken legger han fiksjonen til side og inviterer til åpen dialog med sitt credo: "Jeg føler hvordan hjertet banker under hånda mi. Når jeg legger hånda på hodet, kjenner jeg ingenting". Berg, utdannet som journalist, trekker her veksler på sine studier i filosofi, etikk og litteratur ved Universitetet i Oslo. 112 mikroessays gjør dette til en lettlest, men dypsindig bok, for større bevissthet til livets egentligheter.

Institusjoner og direktører må først og fremst ha frihet for å sikre fagfolkenes frihet. Viktigheten av dette fikk vi illustrert i fjor ved Havforskningsinstituttet. Men selv om jeg har frihet til å gjøre disse tingene, så er det negativ frihet fordi jeg gjør noe mot noen som jeg ikke selv hadde ønsket å få tilbake.

Vi velger hva vi vil spise og hvordan vi vil behandle andre. I et hav av informasjon tar vi også et valg om hva vi vil se, og hva vi vil lukke øynene for.

RELATERTE BØKER