Svartedauden

Svartedauden - Barbro Lundberg, Hanne Myrvold, Birgit Stallemo | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Barbro Lundberg, Hanne Myrvold, Birgit Stallemo
DIMENSJON
8,20 MB
FILNAVN
Svartedauden.pdf
ISBN
3523282762254

BESKRIVELSE

Svartedauden er et lesehefte med egne oppgaver. Leseheftet er godt egnet til veiledet lesing. Det er trinnuavhengig og kan brukes ut fra elevens nivå. Temaet i heftet har tilknytning til tema i Salto Elevbok, men kan fint brukes som et frittstående lesehefte.

Den viser at svartedauden smittet via lus - fra menneske til menneske, ikke via rotter. Pest, eller «svartedauden», som de fleste kjenner sykdommen som, har truet å utrydde store deler av befolkningen i mange land gjennom tidene. Historisk er det blitt rapportert mange utbrudd over tid, men det snakkes ofte om tre ganske store utbrudd (pandemier), der første utbruddet skal ha opptrådt mellom 542 og 549 etter Kristus. Svartedauden utryddet opp mot en tredel av verdens befolkning første gang den dukket opp rundt 1350.

Den tidligere Odd-spilleren mister hele sesongen. Hva er symptomene på Svartedauden? De mest kjente symptomer på Svartedauden er hevet humper rundt lymfeknutene vanligvis kjent som buboes. Som person blir sykere, disse har en tendens til å mørkne, som er der navnet "black death" kommer fra.

RELATERTE BØKER