Norske rovdyr

Norske rovdyr - Kjetil Bevanger | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjetil Bevanger
DIMENSJON
8,91 MB
FILNAVN
Norske rovdyr.pdf
ISBN
6334990138988

BESKRIVELSE

Lurer du på hva en brunbjørn foretrekker å spise, og hvordan du kan se forskjell på en snømus og en røyskatt? I Norske rovdyr beskrives typiske kjennetegn, leveområder, byttedyr og fiender til alle våre rovdyr. Dyrenes plass i folketradisjonen og vårt forhold til dem er viet god plass. Bokas flotte fotografier viser dyrene slik du aldri har sett dem før. Synet på rovdyr har endret seg mye opp gjennom historien, men det er bare de siste 30-40 årene at moderne økologisk forståelse har blitt avgjørende for hvordan små som store rovdyr forvaltes. I dag vet vi at rovdyrene er viktige nøkkelarter i økosystemene og representerer barometre i forhold til naturens sunnhetstilstand og de er symbolarter for en fremtidsrettet og bærekraftig bruk av naturressursene.

Den norske bestanden er på rundt 350 voksne dyr. Jerven har status som sterkt truet i Norsk rødliste. Kjøp 'Norske rovdyr' av Kjetil Bevanger fra Norges raskeste nettbokhandel.

Vi er mange som føler stolthet og glede over å dele Norge med disse praktdyrene, eventyrdyrene. Gaupa er en norsk tiger, den klarer seg i 40 minusgrader, sterk og klok og vakrere enn noen senterpartipolitiker.

RELATERTE BØKER