Norske folkeeventyr

Norske folkeeventyr - P. Chr. Asbjørnsen, Jørgen Moe | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
P. Chr. Asbjørnsen, Jørgen Moe
DIMENSJON
12,29 MB
FILNAVN
Norske folkeeventyr.pdf
ISBN
7625252501424

BESKRIVELSE

Ny praktutgave av Norges nasjonalskatt. 35 av de mest kjente norske folkeeventyrene er samlet i en ny praktutgave, illustrert med de klassiske tegningene til bl.a. Erik Werenskiold, Theodor Kittelsen og Otto Sinding. Helt siden folkeminnegranskerne Jørgen Moe og Peter Christian Asbjørnsen reiste rundt i Sør-Norge i første halvdel av 1800-tallet for å samle sagn og eventyr som hadde levd på folkemunne i århundrer, har deres Norske folkeeventyr vært en skattet del av vår kulturarv. Asbjørnsen og Moes eventyr har en internasjonal status på linje med fortellingene til for eksempel brødrene Grimm og H. C. Andersen. Denne praktutgaven utgis også i en engelsk utgave.

Sjanger Temaoppgave Språkform Bokmål Lastet opp 13.10.2008 Tema. Litteraturhistorie; Om ... Kjøp Norske folkeeventyr fra Cappelendamm Ny praktutgave av Norges nasjonalskatt.

Se ogs ... Et eget prosjekt, Norsk eventyrbibliotek, ble sist på 1960-tallet satt i gang i regi av Det Norske Samlaget. Serien hadde et verdifullt, vitenskapelig noteapparat, som er blitt sløyfet ved den senere gjenutgivelse av serien.

RELATERTE BØKER