Mellom makt og hjelp

Mellom makt og hjelp - Greta Marie Skau | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Greta Marie Skau
DIMENSJON
10,42 MB
FILNAVN
Mellom makt og hjelp.pdf
ISBN
5634978410675

BESKRIVELSE

Hva skjer når mennesker kommer i en situasjon hvor de trenger hjelp fra noen som også representerer et maktapparat?Denne boken handler om grunnleggende utfordringer i samspillet mellom klient og hjelper. Forfatteren retter oppmerksomheten mot gråsoner, tvetydigheter og dilemmaer som er en del av slike møter, og viser hvordan profesjonelle hjelpere kan krenke sine klienter, selv når intensjonene er gode og det skjeve maktforholdet mellom partene lite synlig.Boken henvender seg til alle som arbeider med mennesker, og som ønsker å gjøre dette på en faglig kompetent og etisk forsvarlig måte. Boka er pedagogisk tilrettelagt for bruk av bachelor- og masterstudenter innen helse- og sosialfag. Teksten vil også kunne passe for praktikere i tilknytning til disse fagområdene.

... Og at man videre tenker gjennom hvordan man selv ville opplevd det, og er ydmyk for at reaksjoner som kan synes tåpelige, unødvendig, uhensiktsmessige og overdrevne fra pasientens side i gitte situasjoner kan handle om nettopp det faktum at dere befinner dere i to parallelle univers, hvor du sitter trygt og har makt, mens pasienten er redd, utrygt og til syvende og sist har lite den skulle sagt. Makt i det internasjonale samfunnet handler om hvilke muligheter en stat har til å få gjennom sine ønsker og behov. Vi skiller mellom militær, økonomisk og ideologisk makt.

Hva skjer når mennesker kommer i en situasjon hvor de trenger ... Mellom makt og hjelp: En komparativ undersøkelse av sosialt arbeid med risikoutsatte familier i Norge og Brasil. Type Master thesis.

RELATERTE BØKER