Langs Silkeveien i Sentral-Asia

Langs Silkeveien i Sentral-Asia - Torunn Berge | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torunn Berge
DIMENSJON
6,37 MB
FILNAVN
Langs Silkeveien i Sentral-Asia.pdf
ISBN
8760046040419

BESKRIVELSE

Usbekistan, Kasakhstan, Kirgisitan, Tadsjikistan og Turkmenistan - fem land langs Silkeveien i Sentral-Asia. Byer med navn som tatt ut av eventyr fra "Tusen og en natt", like eventyrlige i virkeligheten: Samarkand, Tasjkent, Bukhara...Fem land med rike naturressurser og store miljøkatastrofer. Med en gammel kultur og en blodig historie. Her herjet Djengis Khan og Aleksander den store. Marco Polo la ut på sin lange reise mot øst, og kinesiske keisere sendte sine ambassadører til Vesten. Tett sammenvevd med landenes egen historie er historien om silken, stoffet som først ble produsert i Kina for 4500 år siden, og som ga navn til dette nettverket av ferdselsårer som kalles Silkeveien. I tekst og bilder forteller forfatteren om opplevelser fra reiser på kryss og tvers i disse landene, om moderne stater, vakker natur, fantastiske kulturminner, et blomstrende folkeliv og gjestfrie mennesker.

Bli med på en reise langs den mest betydningsfulle strekningen, med handelsbyene Chiva, Bukhara og den legendariske Samarkand, men også til Tasjkent. Langs Silkeveien til Samarkand ... Samarkand er nemlig en av de eldste byene i Sentral-Asia som fortsatt er bebodd, og historien til byen strekker seg minst 2,500 år tilbake.

De inneholdt komponenter til en stor radiosender. I løpet av våren er utstyret pakket ut av containerne, og den kraftige mellombølgesenderen er blitt klargjort. På Silkeveien ble det fraktet gull, krydder, tepper og silke fremfor alt fra Kina til Middelhavet allerede 100 år f.Kr.

RELATERTE BØKER