Hva er økologi

Hva er økologi - Geir Hestmark | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Hestmark
DIMENSJON
8,57 MB
FILNAVN
Hva er økologi.pdf
ISBN
5197592575790

BESKRIVELSE

Økologisk selger, og nye øko-ord settes stadig i omløp: økobevegelse, økomat, økoturisme, økosofi. Men hva er egentlig økologi?I «hva er ØKOLOGI» gir Geir Hestmark deg innsikt i et av vår tids viktigste naturfag, med vekt på norske eksempler. Fra artenes mangfold og individets tilpasninger til sitt miljø, miljøgifter, populasjoners vekst og fall, konkurranse, samarbeid og parasittisme, til naturens store kretsløp og en satellittbasert jordklodesystemvitenskap. Et eget kapittel er viet menneskets plass i naturen. Forfatteren diskuterer også økologiens mange anvendelser, som økosystemtjenester, restaureringsøkologi, urban økologi, økologisk landbruk, økoturisme, økosofi, fremveksten av et miljølovverk, makten til det øko-administrative kompleks, og prinsipper for et grønt skifte. Hestmark har undervist i, forsket på og publisert om økologi i flere verdensdeler i over 30 år, og står frem som en realistisk optimist både på naturens og menneskehetens vegne for det 21. århundre.

Vi bruker begrepet økologisk nisje om det biotiske og abiotiske miljøet som en art trenger for å leve. I et økosystem er det en balanse mellom de levende organismene og de ikke-levende elementene. Dette samspillet i naturen er vi alle en del av.

Dårlig nytt for norsk økonomi om kursen går i en venstreradikal retning. Ein introduksjon til viktige begrep innafor økologi. Tekstlig innhold i dette verk er lisensiert under Norsk lisens for offentlige data . Lisensen gjelder ikke øvrig innhold.

RELATERTE BØKER