Språklæring det siste året i barnehagen

Språklæring det siste året i barnehagen - Ingvild Alfheim, Cecilie Dyrkorn Fodstad, Christine B. Østbø Munch, Marit Semundseth | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingvild Alfheim, Cecilie Dyrkorn Fodstad, Christine B. Østbø Munch, Marit Semundseth
DIMENSJON
7,96 MB
FILNAVN
Språklæring det siste året i barnehagen.pdf
ISBN
5507987488614

BESKRIVELSE

Gjennom lek og utforskende samtaler kommuniserer barn med andre, de lærer ord og begreper, og det meste av grammatikken er ferdig utviklet når barna begynner på skolen. Forfatterne belyser de eldste barnehagebarnas språkmiljø, både i et her-og-nå-perspektiv og med henblikk på barns overgang til skolen. Boka er forskningsbasert og tematiserer blant annet: - hvordan personalet kan skape et inkluderende og kreativt språkmiljø det siste året i barnehagen- hva 5- og 6-åringene innehar av språklig kompetanse - hvordan personalet i barnehagen kan støtte de eldste barnas andrespråkutvikling- hvordan kartlegging kan forstås som en del av barnehagens språkarbeid- hvordan de eldste barnehagebarnas lek, estetiske opplevelser og tekstlige uttrykk er vesentlig for deres danningRedaktørene, Cecilie Dyrkorn Fodstad og Ingvild Alfheim, har skrevet boka sammen med Christine B. Østbø Munch og Marit Semundseth.

Oslo: Universitetsforlaget Det er mange aktører som har formeninger om hva det siste året i barnehagen skal inneholde, og hvordan arbeidet med barns språklæring skal gjennomføres. Vi er kjent med at ansatte opplever økte forventninger fra foreldre, lærere i skolen og fra politikere om at femåringene skal være skoleklare når de avslutter barnehagekarrieren sin ( Østrem mfl., 2009 ). Kjøp Språklæring det siste året i barnehagen fra Tanum Gjennom lek og utforskende samtaler kommuniserer barn med andre, de lærer ord og begreper, og det meste av grammatikken er ferdig utviklet når barna begynner på skolen.

De fleste barna har gått i barnehagen siden de var ganske små og kjenner nå omgivelser og rutiner svært godt. Det er ikke uvanlig at barna kan kjede seg litt det siste året i barnehagen.

RELATERTE BØKER