Reguleringsteknikk

Reguleringsteknikk - Finn Haugen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Finn Haugen
DIMENSJON
3,54 MB
FILNAVN
Reguleringsteknikk.pdf
ISBN
6049386176003

BESKRIVELSE

Reguleringsteknikk er en lærebok i grunnleggende reguleringsteknikk. Den kan brukes både i fagutdanninger og i høgskolestudier. Boken er også en fagbok for praktiserende ingeniører. Boken dekker blant annet følgende tema: - Tilbakekoplet regulering med PID-regulatordokumentasjon av reguleringssystemer med teknisk flytskjema og blokkdiagram - Komponenter i reguleringssløyfen, inkl. automatiseringsutstyr, aktuatorer (pådragsorganer) og sensorer, målestøyfiltrering, kaskaderegulering, - Matematisk prosessmodellering, foroverkopling, prosessdynamikk, regulatorinnstilling, reguleringssløyfers stabilitet - Samt simulering av reguleringssystemer. Forfatteren har lagt vekt på å framstille fagstoffet på en lett forståelig måte, uten unødig bruk av teori, og med mange konkrete eksempler. Etter hvert kapittel er det en sjekkliste med enkle spørsmål og svar og oppgaver med detaljerte løsninger.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Praktisk reguleringsteknikk 283 Håndbetjent (manuell) ventil Ventil med membranaktuator Ventil med fast åpning Magnetventil (av/på) Ventil med elektrisk motor Figur A.3: Ventilsymboler Sentrifugalpumpe Pumpe (generell) Kompessor Turbin Figur A.4: Symboler for pumper, kompressorer og turbiner Reguleringsteknikk er en lærebok i grunnleggende reguleringsteknikk. Den kan brukes både i fagutdanninger og i høgskolestudier.

Når vi sier at vi kontrollerer en kjemisk prosess, mener vi at vi ved hjelp av en bestemt teknikk innvirker på de fysiske og kjemiske fenomenene som bestemmer prosessens forløp. Industriskolen (CC BY-SA) Sist oppdatert 09.06.2018 Bruk innhold. Som du skjønner, er listen uendelig lang, men eksemplene viser oss at reguleringsteknikk benyttet til prosessregulering er noe som omgir oss både i det daglige så vel som i avanserte produksjonssystemer i industrien.

RELATERTE BØKER