Krotekofter

Krotekofter - Kristin Holte | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristin Holte
DIMENSJON
4,83 MB
FILNAVN
Krotekofter.pdf
ISBN
5958268912430

BESKRIVELSE

Kritkroting er en gammel dekorskikk som ble brukt til å dekorere tømmerveggene i gamle stuer og var spesielt utbredt på Vestlandet. Nå har strikkedesigner Kristin Holte laget kofter basert på denne særegne dekorskikken. Resultatet er en inspirerende bok for både strikkeentusiaster og kulturhistorisk interesserte! Boka inneholder oppskrifter på 21 modeller til både damer og herrer. Kristin Holte ønsker med denne boka å hente frem igjen denne gamle, norske kunsthåndverkstradisjonen. Hun tar i bruk den rike dekorkunsten på nye og moderne kofter. Motivene på de gamle stuene på Vestlandet var ofte geometriske og satt sammen til border som gikk over en stokkhøyde rundt hele stua. Krotingen ble utført til høytider som jul, olsok og bryllup, etter at stua var vasket ren for sot. Materialet var som regel kritt, kalk eller knust murstein blandet med vann. Kristin Holte har en mastergrad i tradisjonskunst, er yrkesfaglærer i design og håndverk og har svennebrev i strikkehåndverkerfaget. Hun har tidligere gitt ut bøkene Strikkede skatter, Kofter og Votter og vanter.

av rosemalingskikken da røykovnene ble skiftet ut omkring 1870, mens man på Vestlandet videreførte de geometriske motivene i annet håndverk som for eksempel i vevnader. Kjøp 'Krotekofter, seks stuer, 21 unike plagg' av Kristin Holte fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788232801619 «Krotekofter» av Kristin Holte.

Debes så at de tradisjonelle mønstrene var i ferd med å gå i glemmeboka. Kofter (Innbundet) av forfatter Kristin Holte. Pris kr 349 (spar kr 50).

RELATERTE BØKER