Bibelhebraisk grammatikk

Bibelhebraisk grammatikk - Andrew Wergeland | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Andrew Wergeland
DIMENSJON
4,71 MB
FILNAVN
Bibelhebraisk grammatikk.pdf
ISBN
2149084983758

BESKRIVELSE

Det har gått over femti år sidan det kom ut ein bibelhebraisk referansegrammatikk på norsk. Denne boka er både ein elementær grammatikk og eit oppslagsverk for seinare arbeid med bibeltekstar på hebraisk.Forfatteren presenterer og forklarer dei viktigaste elementa i bibelhebraisk språk. Gjennom konkrete eksempel ser lesaren korleis ord og former er bygd opp, kva dei ulike formene kan bety og korleis dei fungerer saman. Det er lagt vekt på å hente eksempel frå dei mest aktuelle tekstane for teologar. Boka inneheld også utfyllande register over emne, hebraiske ord og bibelstader.

Emnet legger vekt på at studentene øver inn de grunnleggende elementene i grammatikken og tilegner seg et sentralt ordforråd. Dette skjer i forbindelse med lesning av et representativt utvalg av gammeltestamentlige tekster. Det har gått over femti år sidan det kom ut ein bibelhebraisk referansegrammatikk på norsk.

En slik faglig overlapping medfører at studenter som har HE159 eller TEOL1121 fra før, vil få 0 poeng uttelling for TEOL1110 på karakterutskriften eller vitnemålet. I dette kurset vil studenten få oversikt over arameisk grammatikk gjennom å lese tekster på bibelarameisk, epigrafisk arameisk (innskrifter), riksarameisk, og targum-arameisk. Forkunnskaper: Det anbefales at studenten har kjennskap til bibelhebraisk grammatikk eller god kunnskap i et annet semittisk språk som arabisk eller akkadisk. Emnet regnes som et fordypningsemnet, og tar utgangspunkt i at studenten har kjennskap til semittisk grammatikk gjennom bibelhebraisk eller et annet semittisk språk.

RELATERTE BØKER