Ulvetider; rovdyret som splitter Norge

Ulvetider; rovdyret som splitter Norge - Lars Lenth, Petter Bøckman, Morten Tønnessen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Lenth, Petter Bøckman, Morten Tønnessen
DIMENSJON
11,62 MB
FILNAVN
Ulvetider; rovdyret som splitter Norge.pdf
ISBN
8833701005216

BESKRIVELSE

Nevn ulven, og sindige nordmenn blir i fyr og flamme. Helt siden Vegårdsheiulven markerte dyrets gjenkomst til Norge i 1982, har frontene i ulvedebatten vært steile. Men de siste årene har spenningene eskalert mellom motstandere og forkjempere for en levedyktig bestand. Det protesteres heftig mot norsk rovdyrpolitikk, arrangeres fakkeltog og stilles mistillitsforslag mot klima- og miljøministeren. Samtidig kommer stadige vitnesbyrd om nærkontakt med ulv i tettbygde strøk. Hvordan har en i utgangspunktet sky og liten ulvestamme klart å vekke dette voldsomme engasjementet? Er ulven blitt en trussel ikke bare mot sau og jakthunder, men også mot livskvaliteten på landsbygda? Hva skyldes hatet, og er påstandene i debatten forankret i reell kunnskap om det første dyret som ble temmet av mennesker? "Ulvetider" er et engasjerende portrett av dyret som splitter landet vårt. Forfatter Lars Lenth, zoolog Petter Bøckman og filosof Morten Tønnessen følger ulvens spor fra den første gang satte sine labber i Norge, gjennom legender og populærkultur, frem til moderne forvaltning og miljøkriminalitet. De forklarer ulvens atferd og levesett, setter ulvefrykten i et historisk perspektiv, og leter etter svar på hvorfor kontroversene rundt dette fascinerende og myteomspunne dyret aldri ser ut til å gå i dvale.

Spare i ny ønskeliste. Du må velge størrelse før du kan legge varen i handlekurven Forventet leveringstid: 1-2 arbeidsdager Selges ... Boken Ulvetider er skrevet av Lars Lenth, Petter Bøckman og Morten Tønnessen.

Read 2 reviews from the world's largest community for readers. Flere land har for lengst avviklet pelsdyrnæringen, og i juni 2019 vedtok Stortinget forbud mot pelsdyrhold i Norge fra 2025. ...

RELATERTE BØKER