Kongen; Harald V av Norge

Kongen; Harald V av Norge - Per Egil Hegge | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Egil Hegge
DIMENSJON
7,66 MB
FILNAVN
Kongen; Harald V av Norge.pdf
ISBN
8241143289666

BESKRIVELSE

Ti år etter suksessen HARALD V, har Per Egil Hegge revidert standardverket om folkekongen. Den opprinnelige utgaven ble skrevet i tett samarbeid med regenten selv, og med bakgrunn i utallige samtaler med hans venner og fortrolige. Nyutgaven har ny billedredaksjon og et fyldig tillegg, der blant annet kongehusets rolle under 22 juli-terroren og Slottets nye åpenhet belyses. KONGEN gir et unikt og innsiktsfullt portrett av familiemannen, monarken og mennesket Harald den femte.

Kongen rørte folket. Grunnloven pålegger Kongen visse plikter og rettigheter. Han må bo i Norge og bekjenne seg til den evangelisk-lutherske religion.Han nyter full immunitet.Den utøvende makt ligger hos Kongen, og etter Grunnlovens ordlyd utpeker han selv sitt råd (Regjeringen).Med innføringen av parlamentarismen har Kongen i realiteten mistet sin politiske makt, og det er sammensetningen av Stortinget som ... Han var kongen av Nord-Norge.

februar 1937. Sønn av Kong Olav V og Kronprinsesse Märtha.

RELATERTE BØKER