"Hele livet en vandrer i naturen"

En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henning Howlid Wærp
DIMENSJON
12,95 MB
FILNAVN
"Hele livet en vandrer i naturen".pdf
ISBN
1352706428630

BESKRIVELSE

Hamsuns romaner lest i nytt tidsaktuelt perspektiv.Henning Howlid Wærps har skrevet den første boka som bruker økokritikken som innfallsvinkel til Knut Hamsuns forfatterskap, fra debuten med Sult (1890) til På gjengrodde stier (1949). I dagens økologiske krise er det verdt å reflektere over oppfatningen om at fremskritt er synonymt med teknologisk utvikling, økt konsum og materiell vekst. Kanskje må vi lete etter alternativer til dette og stille spørsmål ved hva det gode i livet er? Hvordan bør vårt forhold til natur og omgivelser være? Hamsun reflekterer over slike spørsmål i sine romaner. Tittelen er hentet fra et svar Knut Hamsun ga til Illustrert biografisk leksikon i 1916 på spørsmålet: «Hvilke personer, institusjoner, begivenheter har hatt størst innflytelse på Deres utvikling og liv?» Hamsun svarer, etter å ha nevnt Bjørnson, Dostojevskij og andre russiske forfattere: «Hele livet en vandrer i naturen». Henning Howlid Wærp er professor i nordisk litteraturvitenskap ved UiT - Norges arktiske universitet. Han har arbeidet to år ved universitetet i Groningen, Nederland, vært gjesteforsker ved Universitetet i Berkeley, California (2008-2009) og ved Columbia universitetet i New York (2013-2014). Wærp er lyrikkanmelder i Aftenposten. Han har skrevet og redigert flere bøker om norsk litteratur - i 2017 ga han ut Arktisk litteratur. Fra Fridtjof Nansen til Anne B. Ragde. Han har også skrevet skjønnlitteratur, to romaner og tre diktsamlinger, den siste, TIL ISKANTEN (dager og netter) kom i 2018.

Den første delen innleder og aktualiserer forfatterskapet i et økokritisk lys. click here. Orkana Akademisk.

Våren 1906 ble Knut Hamsun separert fra sin første kone, Bergljot, rett etter at huset de hadde bygd i Drøbak sto ferdig. Søkeresultater for Hele livet på en dag - Haugenbok.no «Hvor har den sunne nøysomhet blitt av?» spør Knut Hamsun i en artikkel i 1918. Og fortsetter: «Spør vinden og stjernene.» Den danske psykologen Svend Brinkmann har de siste årene hatt stor suksess med sine tre livsstilkritiske bøker, alle oversatt til norsk.Den siste heter Gå glipp.Begrensningens kunst i en grenseløs tid (2018).

RELATERTE BØKER