Litteratursosiologiske perspektiv

Litteratursosiologiske perspektiv Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,40 MB
FILNAVN
Litteratursosiologiske perspektiv.pdf
ISBN
3992033646432

BESKRIVELSE

En interessant presentasjon av litteratursosiologisk teori og praksisBoka du holder i hånda handler blant annet om hvorfor nettopp du holder nettopp denne boka i hånda. Litteratursosiologi dreier seg om å forstå hvorfor folk leser det de leser, hvordan litterær smak formes, hvorfor forlagene utgir de bøkene de utgir, hvordan litteratur omtales, formidles og selges, hvorfor forfatterne skriver som de gjør. Målet med "Litteratursosiologiske perspektiv" er å gi inspirasjon til og kunnskap om litteratursosiologiske studier. Første del gir en kort innføring i det mangslungne litteratursosiologiske fagfeltet, dets viktigste begreper og teoretiske perspektiv. Andre og tredje del inneholder et bredt utvalg eksempler på litteratursosiologisk forskning. Her viser forfatterne hvordan forskningsområdets perspektiv og metoder utøves i praksis. De ulike tema er valgt også for å vise forskjellige empiriske nedslagsfelt i nåtid og fortid der litteratursosiologien er en fruktbar tilnærming, samt vise noe av bredden i feltet slik det utøves i Norge i dag.

Formidling og oppmerksomhet -- en lesning av bibliotekers blogging om litteratur. Frenander, Anders; Nilsson ... Les denne saken på UiOs nettsider.

Generelt. Perspektiv, en metode for å oppnå romvirkning i et flatt bilde og avbilde et tredimensjonalt objekt; Perspektiv, synonym til «betraktningsmåte», «ramme man ... antologien Litteratursosiologiske perspektiv (2013: 52) at studier av fysiske litterære arenaer som litteraturfestivaler og litteraturhus er relativt uutforsket i Norge, men at dette er et område i endring.

RELATERTE BØKER