Historien om Nansen og Amundsen

Historien om Nansen og Amundsen - Hans Olav Thyvold | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans Olav Thyvold
DIMENSJON
6,90 MB
FILNAVN
Historien om Nansen og Amundsen.pdf
ISBN
2093952462228

BESKRIVELSE

Den heroiske epoken i norsk polarforskning kan defineres på mange måter, men i vår nasjonale bevissthet innledes den med Fridtjof Nansens krysning av innlandsisen på Grønland i 1888, og avsluttes da Roald Amundsen forsvant i Nordishavet 40 år senere.Historien om Nansen og Amundsener en gjennomillustrert praktbok som gir en introduksjon av to av Norges største nasjonalhelter, og forholdet dem imellom. De var begge banebrytende polarforskere, men var tidvis også bitre fiender. Ikke minst ble Fridtjof Nansen rimeligvis forbannet da Roald Amundsen fikk låne «Fram» for å utforske Polhavet - men i stedet seilte sørover og slik ble førstemann til å sette fot på Sydpolen i desember 1911. I denne boken som utgis både på norsk og engelsk, belyses deres rolle som nasjonsbyggere og polarhelter og deres innsats på de vitenskapelige og litterære områdene.

Historien om Nansen og Amundsener en gjennomillustrert praktbok som gir en introduksjon av to av Norges største nasjonalhelter, og ... For Nansen var det avgjørende da Amundsen ba om å få bruke "Fram". Amundsen kunne bidra til at Nansen fikk realisert sin visjon om utforskingen av Polha-vet og gi ham verdifullt materiale til egen forskning.

Pris kr 174 (spar kr 25). Se flere bøker fra Hans-Olav Thyvold. Den heroiske epoken i norsk polarforskning kan defineres på mange måter, men i vår nasjonale bevissthet innledes den med Fridtjof Nansens krysning av innlandsisen på Grønland i 1888, og avsluttes da Roald Amundsen forsvant i Nordishavet 40 år senere.

RELATERTE BØKER