Dialekter i Norge

Dialekter i Norge - Eskil Hanssen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eskil Hanssen
DIMENSJON
8,94 MB
FILNAVN
Dialekter i Norge.pdf
ISBN
8694395055900

BESKRIVELSE

Mangfold er et sentralt stikkord for det språklige norgeskartet. Norske dialekter har en stor plass i det offentlige rom: der mennesker møtes ansikt til ansikt, i radio og fjernsyn, i viser og sanger og i sosiale medier. De fleste språkbrukere opplever dialektmangfoldet som positivt, og at den dialekten de har med seg, er knyttet til egen identitet. Dialekten vi snakker, forteller noe om hvem vi er. Denne boka beskriver og forklarer variasjonen vi finner i norske dialekter. Den sammenlikner dialektgrupper og viser forskjeller og likheter. Boka har også et kapittel som gir et riss av dialektologiens faghistorie. Et eget kapittel om samisk hører med, der vi både blir kjent med typiske trekk ved ordforråd og grammatikk, og får lære mer om samisk språkhistorie. Eskil Hanssen har vært førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier (ILN) ved Universitetet i Oslo. Her har han arbeidd med dialektologi, sosiolingvistikk og talespråklig grammatikk. På 1970-tallet var han leder for prosjektet Talemålsundersøkelsen i Oslo (TAUS). Hanssen var dermed med på å fyre av startskuddet for etableringen av sosiolingvistikken som forskningsdisiplin i Norge. I en årrekke har studenter hatt gleden av å høre Hanssen forelese om talemål i Norge, og nå har han samlet sine kunnskaper mellom to permer i en detaljert framstilling av norske dialekter.

Mange synes dialekter gjør andre enda mer attraktive, og skal vi tro undersøkelsen, er det sørlandsdialekten single liker best. Les også: Her kan du finne din neste turvenn Nordiska dialekter i till exempel Sverige benämns då svenska dialekter, inte för att de nödvändigtvis är varianter av svenska, utan därför att de är nordiska dialekter som huvudsakligen talas i staten Sverige (eller i områden som tidigare varit svenska, till exempel Finland).Nordiska dialekter i Norge är enligt denna klassificering således norska dialekter, nordiska dialekter i ... Jon og Håvard konkurrerer i norske dialekter | Praktisk info med Jon Almaas | Dplay Norge Dplay - TVNorge.

Det hadde vært noe, det. Naboøya Stord er ikke så verst, den heller.

RELATERTE BØKER