Kjære onkel Napoleon

Kjære onkel Napoleon - Iraj Pezeshkzad | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Iraj Pezeshkzad
DIMENSJON
5,16 MB
FILNAVN
Kjære onkel Napoleon.pdf
ISBN
2055101462058

BESKRIVELSE

En uskyldig forelskelse, en latent familiefeide, en fatal fjert. Mer skal det ikke til for å skape fullt kaos i Teheran.Iraj Pezeshkzads Kjære onkel Napoleon er lagt til den iranske hovedstaden under andre verdenskrig, til en stor persisk hage der tre husstander i samme familie holder til. På satirisk vis skildrer Pezeshkzad forholdet mellom onkel Napoleon, som er familiens selvutnevnte overhode, og resten av slekten, samt hvordan hagen blir åsted for deres intriger. Forviklingene stiger til nye høyder oppildnet av onkel Napoleons hysteriske mistro til englenderne, som han tilskriver skylden for de underligste problemer. Fanget i denne malstrømmen finner vi romanens forteller, onkel Napoleons unge nevø. I håp om å nå frem til sin store kjærlighet, onkel Napoleons skattede datter, forsøker han som best han kan å navigere blant et fargesprakende spekter av familiemedlemmer og bipersoner. Gud er på de forelskedes side, får han høre av en av dem. Men holder nå allmektighet for å overvinne familiens inngrodde forestillinger?Pezeshkzad bruker nevøens strabasiøse utvikling mot manndom til å lage et saftig og kritisk portrett av den iranske kulturens mange fasetter. Boken, som kom ut i 1973, er en ubestridt bauta innen persisk litteratur og blir flittig benyttet av iranere så vel som andre til å forstå seg på et av de viktigste landene i Midtøsten.

På satirisk vis skildrer Pezeshkzad forholdet mellom onkel Napoleon, som er familiens selvutnevnte overhode, og resten av slekten, samt hvordan hagen blir åsted for deres intriger. Daei jan Napoleon (Kjære onkel Napoleon) var tittelen på en av Irans mest berømte og populære TV-serier på 1970-tallet. Som overhode for en stor familie under Annen verdenskrig, var Onkel Napoleon svært skeptisk til britenes rolle i Iran.

Detaljert tittel: Kjære onkel Napoleon, roman, Iraj Pezeshkzad ; oversatt av og med etterord av Mohammad M. Izadi Originaltittel: Dayi jan Napoliun Medarbeidere: Mer informasjon om Kjære onkel Napoleon; Relatert informasjon; Du må være innlogget og ha et lånerkort hos Kragerø for å kunne reservere denne tittelen.

RELATERTE BØKER