Dramaturgi

Dramaturgi - Svein Gladsø, Ellen Karoline Gjervan, Lise Hovik, Annabella Skagen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Gladsø, Ellen Karoline Gjervan, Lise Hovik, Annabella Skagen
DIMENSJON
7,40 MB
FILNAVN
Dramaturgi.pdf
ISBN
8272127984230

BESKRIVELSE

Denne boken gir oversikt over dramaturgifeltets historie og begreper, og innsikt i ulike teorier om dramaturgi. Dramaturgi har sine røtter i den greske antikkens forestillinger om teaterdiktning og læren om det litterære dramaets oppbygning. Våre forestillinger om teater har endret seg i takt med ulike tiders syn på teatrets vesen og oppgaver, og som fagfelt rommer dramaturgien også de skiftende retningene dramaturgibegrepet har tatt gjennom historien. Samtidig omfatter fagfeltet det teoretiske og praktiske arbeidet med teatrets strukturer og virkemidler gjennom tidene. Teorier og synspunkter har vandret mellom moralske betraktinger, rene kunstneriske manifester og mer vitenskapelig funderte forestillinger.«Dramaturgi. Forestillinger om teater» munner ut i praktisk rettede strategier for teaterarbeid. Med utgangspunkt i sentrale elementer som fiksjonalitet, tid, rom, kropp og tekst, får leseren innspill til refleksjon over det konkrete teaterarbeidet.

Ordet dramaturgi kommer fra græsk og betyder 'handlingslære'. dramaturgi m1 I dette vinduet skal du finne tabell m1 for oppslagsordet dramaturgi (frå gresk 'skodespeloppbygging', sisteleddet samanheng med ergon 'arbeid') skodespelteori, -lære skodespelteori, -lære Dramaturgi omfatter også koreografi og plassering av estetiske elementer på scenen, med dramaturgs studere emner som lysdesign, kostymer, rekvisitter og scenografi i løpet av sin opplæring. Dramaturgi kan også innebære teatralsk kritikk, og det er derfor noen teater regissører, produsenter og rådgivere får opplæring i dette feltet. Dramaturgi.

Relaterte oppslagsord egnet for kryssord: Teaterstykke Dramaturgi är konsten att berätta en handling så att den fängslar publiken. Den används ofta i film, teater, romaner, datorspel och serietidningar.

RELATERTE BØKER