Rosmersholm

Rosmersholm - Henrik Ibsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
12,77 MB
FILNAVN
Rosmersholm.pdf
ISBN
6482714773024

BESKRIVELSE

«Rosmersholm» utkom i 1888 og ble kjølig mottatt av samtidens anmeldere. Det regnes for øvrig som det siste av Ibsens stykker der politikken spiller en vesentlig rolle i utformingen av personenes karakter og skjebne. Med etterord av Finn Skårderud..I dette tilfellet gjelder det Johannes Rosmer, eieren av Rosmersholm, og Rebekka West, som tror hun kan hjelpe ham med å skape en verden av "glade adelsmennesker".«Det rosmeriske livssyn adler [ ...] - men det dreper lykken, du.» (Rebekka West, fjerde akt)Modernisert utgaveMini-biografiMed etterord av Finn SkårderudIbsen for et nytt århundreI 2006 var det 100 år siden Henrik Ibsens død. Denne boken er en del av Gyldendals utgivelsesprogram i forbindelse med Ibsen-året.

Rosmersholm er eit skodespel som hender over fire akter og tek for seg temaa skyld, soning av skyld og dei politiske forholda midt på 1800-talet. Dramaet handlar om menneska som lever på herregarden Rosmersholm og forholda deira . Rosmersholm framskap 3-delt fra Tonning&Stryn.

Passer til enhver hyggelig anledning. "Rosmersholm" kom ut 23. november 1886 i et opplag på 8000 og hadde urpremiere på Bergen Theater 1.

RELATERTE BØKER