Kongeblod

Kongeblod - Terje Nordby | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Nordby
DIMENSJON
11,25 MB
FILNAVN
Kongeblod.pdf
ISBN
8209383394689

BESKRIVELSE

Kongeblod er et skuespill basert på en av Norgeshistoriens mest dramatiske hendelser, som likevel er praktisk talt ukjent blant folk flest. 18. august 1502 ble ridder Knut Alvsson, Norges største godseier, tidligere høvedsmann på Akershus og den siste med lederambisjoner som erklærte at han var av gammel, ekte norsk kongsslekt, myrdet i bakhold under fritt leide om bord i et skip utenfor Akershus. I rettssaken som fulgte gikk morderne fri og Alvsson ble post mortem dømt for landssvik. Dette stanset det eneste norske opprøret mot danskeunionen under hele firehundreårsnatten.

Les flere artikler. Billingstadsletta 17, 1396 Billingstad Kongeblod er et skuespill basert på en av norgeshistoriens mest dramatiske hendelser, som likevel er praktisk talt ukjent blant folk flest.

Stykket var underholdende, dramatisk og humoristisk. Dette kan gjerne bli en gjenganger på festningen.

RELATERTE BØKER