Hedda Gabler

Hedda Gabler - Henrik Ibsen | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
5,52 MB
FILNAVN
Hedda Gabler.pdf
ISBN
6098204342315

BESKRIVELSE

Hedda Gabler fra 1890 er et skuespill i fire akter av Henrik Ibsen og betraktes i dag som en klassiker innen realismen. Fru Tesman er forholdsvis nygift med Jørgen Tesman, som hun ikke elsker, men som har gitt henne drømmehuset og en eventyrlig bryllupsreise. Men Hedda kjeder seg og ser dystert på fremtiden. Samtidig dras hun mot Ejlert Løvborg, en tidligere kjæreste. I løpet av knappe to dager setter hun i scene en rekke handlinger som får dramatiske følger. Hedda Gabler er en av de store dramatiske rollene innen teateret og etter manges syn det kvinnelige motstykket til Hamlet.

Nå har de skapt en ny sterk versjon av Ibsens slitesterke stykke. Hedda Gabler was published in Copenhagen on December 16, 1890. This was the first of Ibsen's plays to be translated from proof-sheets and published in England and America almost simultaneously with its first appearance in Scandinavia. Om Hedda Gabler.

oktober 1967. I boken Ibsen's Lively Art: A Performance Study of the Major Plays er filmen beskrevet slik: «Hedda Gabler» i Kilden: - En av de mest krevende rollene jeg har hatt.

RELATERTE BØKER