Hedda Gabler

Hedda Gabler - Henrik Ibsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
7,9 MB
FILNAVN
Hedda Gabler.pdf
ISBN
3897976817744

BESKRIVELSE

Hedda Gabler fra 1890 er et skuespill i fire akter av Henrik Ibsen og betraktes i dag som en klassiker innen realismen. Fru Tesman er forholdsvis nygift med Jørgen Tesman, som hun ikke elsker, men som har gitt henne drømmehuset og en eventyrlig bryllupsreise. Men Hedda kjeder seg og ser dystert på fremtiden. Samtidig dras hun mot Ejlert Løvborg, en tidligere kjæreste. I løpet av knappe to dager setter hun i scene en rekke handlinger som får dramatiske følger. Hedda Gabler er en av de store dramatiske rollene innen teateret og etter manges syn det kvinnelige motstykket til Hamlet.

Derfor kan vi heller ikke få noen tragedie i tradisjonell forstand. I samme grad vi frikjenner Hedda Gabler moralsk som sosial type, i samme grad umuliggjør vi henne som tragisk helt, for man kan frata den tragiske helt alt, bare ikke frihet til å treffe moralske valg og ansvar for disse valg. Hedda Gabler er en fransk TV-film fra 1967, i regi av Raymond Rouleau.

Filmen ble første gang vist 24. oktober 1967.

RELATERTE BØKER