Lasso rundt fru Luna

Lasso rundt fru Luna - Agnar Mykle | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Agnar Mykle
DIMENSJON
10,78 MB
FILNAVN
Lasso rundt fru Luna.pdf
ISBN
6655099460182

BESKRIVELSE

«En høy, vadefuglaktig mann» stiger inn i nattoget på Østbanestasjonen i Oslo. Det er den 32 år gamle komponisten Ask Burle. Han er på vei hjem for å følge sin yngre bror Balder til graven. Og der, i den skakende, nattsvarte sovevognkupeen, begynner Ask Burles jakt etter den tapte tid. Hvor begynner egentlig rapsodien Lasso rundt fru Luna . verket som nå skal oppføres ved de unge komponistenes konsert i Aulaen? Tolv år tilbake, tilbake til det året da den forvokste, flaksende ynglingen Ask Burlefot var handelsskolebestyrer et sted i Nord-Norge. Ett år og to kvinner. Først svek han Gunhild, så svek han Siv. Skjønt svek han? Var de ikke selv like skyldige? Men Balder? Svek han Balder? Var dette prisen han måtte betale for å bli kunstner? «Lasso rundt fru Luna er ikke bare Mykles betydeligste bok hittil. Den er ikke bare en rundhåndet innfrielse av alle de løfter Agnar Mykle har gitt i sine tidligere bøker. Den er, i absolutt forstand, et kostelig og betagende kunstverk .»Gordon Hølmebakk, MorgenbladetAgnar Mykle betraktes som en av etterkrigstidens mest betydelige forfattere, ikke minst fordi bøkene hans stadig evner å begeistre unge og nye lesere. Han ble født i Trondheim i 1915 og døde i januar 1994 i Asker. Han debuterte som forfatter med novellesamlingen Taustigen, som kom ut i 1948. Etter dette ga han ut en rekke glitrende romaner og noveller, ikke minst Sangen om den røde rubin (1954) og Largo (1967).

Fra et nåtidstidsperspektiv ser hovedpersonen Ask Burlefot tilbake på sin tid som ung handelsskolebestyrer i en småby i Nord-Norge. Tilbakeblikk til oppvekst og gymnasår utgjør det tredje tidsplanet. www.gyldendal.no Tittelen "Lasso rundt fru Luna" alene virker spennende for leseren og setter fantasien igang på mange plan.

Han er på vei hjem for å følge sin yngre bror Balder til graven. Nasjonalbiblioteket Kjøp Lasso rundt fru Luna fra Tanum «En høy, vadefuglaktig mann» stiger inn i nattoget på Østbanestasjonen i Oslo. Det er den 32 år gamle komponisten Ask Burle.

RELATERTE BØKER