Risiko og marginalisering

Risiko og marginalisering - Ivar Frønes, Halvor Strømme | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ivar Frønes, Halvor Strømme
DIMENSJON
11,55 MB
FILNAVN
Risiko og marginalisering.pdf
ISBN
9616062061247

BESKRIVELSE

Temaet i denne boka er barns levekår, og hvordan deres levekår og livssituasjon som barn innvirker på deres liv som voksne.Skole og barnhage er helt sentrale i forhold til barns framtidige livsløp. Problemer på grunnskolen øker sannsynlighet for å falle utenfor utdanningssystemet og for at den framtidige tilknytningen til arbeidslivet blir svak.Det er nettopp å identifisere hvilke risikofaktorer som er av særlig betydning for et barns videre liv, som er temaet i denne boka. Risikofaktorer spiller sammen. Effekten av flere risikofaktorer er mye større enn summen av deres effekt hver for seg. En forståelse av risikofaktorer og deres samspill er derfor nødvendig for en videre utvikling av et barnevern og en barnepolitikk tilpasset kunnskapssamfunnets barn.Analyser av levekår blant barn har ofte konsentrert seg om økonomiske betingelser. I denne boka settes barns levekår i et bredere perspektiv. Hensikten er å få tak i hvilke faktorer som øker sannsynligheten for sosial eksklusjon og dårlige levekår senere i livet.

Risikofaktorer spiller sammen. Boken: Risiko og marginalisering. Norske barns levekår i kunnskapssamfunnet, er skrevet av Ivar Frønes og Halvor Strømme, og utgitt på Gyldendal Norsk forlag (2014) Ivar Frønes er professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Kjøp 'Risiko og marginalisering, norske barns levekår i kunnskapssamfunnet' av Ivar Frønes fra Norges raskeste nettbokhandel.

Nordlandsforskning for eksempel valgt betegnelsen ungdom i svev, framfor ungdom i risiko på unge utenfor opplæring og arbeid. En del av begrepene er rent deskriptive og henviser direkte til arbeidsmarkedstilknytning eller Skole og barnhage er helt sentrale i forhold til barns framtidige livsløp.

RELATERTE BØKER