Kapitalismens historie

Kapitalismens historie - Jürgen Kocka | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jürgen Kocka
DIMENSJON
6,48 MB
FILNAVN
Kapitalismens historie.pdf
ISBN
2471953029203

BESKRIVELSE

Siden finanskrisen rammet verden i 2008, har «kapitalismen» igjen vært gjenstand for kritikk. Etter Sovjetunionens fall, da det eneste «alternative systemet» brøt sammen, fremsto kapitalismen som overlegen alle andre økonomiske organisasjonsformer, og på sett og vis som historiens endestasjon. Omveltningene som fulgte med finans.krisen, og de uforutsigbare følgene av dem, har imidlertid gitt ny aktualitet til spørsmål vi trodde var avleggs: Hva er «kapitalismens» fortrinn og ulemper, hvilke motsetninger og utviklingsmuligheter bor i den? Jürgen Kocka, en av de ledende ekspertene på dette emnet i Tyskland og internasjonalt, leverer her en grundig innføring i kapitalismens opprinnelse og framvekst fra tidlig nytid og framover, samt dens globale utbredelse på 1800- og 1900-tallet. Han tar ikke bare for seg handels- og industrialiseringsprosesser, men også de varige endringene i arbeidsliv og levekår. Denne innføringen gir dermed både et suverent historisk overblikk og en kritisk analyse av det økonomiske regimet som i dag er med på å styre menneskers handlinger, selv i de mest avsidesliggende hjørner av verden.

I artikkelen "Den demokratiske kapitalismens kriser", utgitt først i New Left Review i 2011 og senere i 2016 i monografien How Will Capitalism End? skriver den tyske sosiologen Wolfgang Streeck historien om etterkrigstidens økonomiske politikk. Max Weber var en tysk samfunnsviter som regnes som en av grunnleggerne av moderne sosiologi. Han var professor i Berlin 1893, Freiburg 1894, Heidelberg 1897-1903 og München 1919.

... Kapitalismens opprinnelige akkumulasjon springer i seg selv ut av kampen mellom klasser med ulike interesser. Klasser, interessekamp, makt- og maktutøvelse er, slik Jürgen Kocka også peker på i sin nyoversatte bok Kapitalismens historie (2018), nødvendige deler av kapitalismen. kapitalismens historie Siden finanskrisen rammet verden i 2008, har «kapitalismen» igjen vært gjenstand for kritikk.

RELATERTE BØKER