Fiender og andre tidlige fortellinger

Fiender og andre tidlige fortellinger - Anton P. Tsjekhov | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anton P. Tsjekhov
DIMENSJON
9,69 MB
FILNAVN
Fiender og andre tidlige fortellinger.pdf
ISBN
7350260437246

BESKRIVELSE

En samling ungdomsfortellinger av Tsjekov på norsk. Den gir et bilde av Tsjekov som ung - både hans humor og alvor. Utvalget spenner fra de mest løsslupne humoresker til den bitreste tragikk.Samlingen består av: Fiender. En klassikers sørgelige endelikt. Sladder. Glede. Privatlæreren. En taler. Gamle menn. Et drama. Oppstyr. Den trofaste hustru. Verotsjka. Hjemme. Ikke i humør. Frøken NN's beretning.

Ofte lengre fortellinger med detaljerte skildringer. "De store fortellingene er døde" I boka Den postmoderne tilstand: En rapport om kunnskap (1979) skriver den franske filosofen Jean-François Lyotard (1924-1998) at "de store fortellingene er døde". Det han mener med fortellinger, er de ideologiene som vi tror på og som setter det vi gjør og opplever til daglig inn i en sammenheng og gir det mening. Rovdyr og overtro Rovdyr og overtro har alltid hengt sammen.

Der er også ungdomsinntrykk fra Københavns arbeiderkvarterer, som utførligere utnyttes i minneromanen Barndommens gade (1943; filmatisert 1986 av Astrid Henning-Jensen ... Rom og etikk. Fortellinger om ambivalens vil gi nye tolkninger av møter med mennesker i vanskelige livssituasjoner.

RELATERTE BØKER