Falske nyheter : løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten

Falske nyheter : løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten - Bente Kalsnes | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bente Kalsnes
DIMENSJON
11,36 MB
FILNAVN
Falske nyheter : løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten.pdf
ISBN
1644025627375

BESKRIVELSE

Falske nyheter. Post-sannhet. Alternative fakta. De siste årene har gitt oss nyord på rekke og rad. Men selv om begrepene er nye, så er ikke fenomenene det. Det nye ligger i måten det falske produseres, distribueres og konsumeres på via internett og digitale medier.Boken viser hvordan falske nyheter og desinformasjon, effektivt spredd via sosiale medier-plattformer som Facebook og Twitter, er en alvorlig trussel mot demokratiet. Dette informasjonskaoset gjør det vanskeligere å skille ekte nyheter fra falske, sant fra løgn og informasjon fra propaganda.Boken tar for seg tre hovedspørsmål:•Hva er desinformasjon og falske nyheter?•Hvorfor skapes og deles desinformasjon og falske nyheter?•Hvordan bekjempe desinformasjon og falske nyheter?Falske nyheter handler om fortiden og fremtiden – hva historien kan lære oss om propaganda, og hvordan «deep fake» gjør det vanskelig for oss å oppdage manipulerte videoer. Og ikke minst handler den om hva som kan gjøres for å begrense produksjonen og spredningen av falsk informasjon.

Men selv om begrepene er nye, så er ikke fenomenene det. Det nye ligger i måten det falske produseres, distribueres og konsumeres på via internett og digitale medier. Men falske nyheter er ikke bare et amerikansk fenomen.

I Bygdås, Arne, Clegg, Stewart & Hagen, Aina Landsverk (red.) Biografier og Erindringer Digte Dyr og Natur Engelske Bøger Historie og Samfund Hobby og Fritid Humor Hus og Have Mad & Gastronomi Krimi & Spænding Krop og Sind Kunst og Kultur Lydbøger Management & Erhverv Naturvidenskab Rejsebøger & kort Religion og Filosofi Skønlitteratur Sport Tegneserier og Manga ... Martin Eide: Bente Kalsnes: Falske nyheter. Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten Taina Bucher: For noen er Facebook alt Jan Fredrik Hovden, Hallvard Moe: Fortsatt hurra for metodedebatt! Et siste svar til Rolland Asle Rolland: Fortsatt ugyldig kritikk av publikumsundersøkelser Truslene mot demokratiet fra falske nyhet og desinformasjon var noen av årsakene til at jeg valgte å skrive boken «Falske nyheter: Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten».

RELATERTE BØKER