Barnet og de andre

Barnet og de andre - Inge Bø | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Inge Bø
DIMENSJON
4,78 MB
FILNAVN
Barnet og de andre.pdf
ISBN
6956071501947

BESKRIVELSE

En bok om hvordan barn og unge sosialiseres og dannes.Boka presenterer nettverkstenkning i pedagogikk, utviklingspsykologi, sosialt arbeid og miljøarbeid. Den er rik på eksempler, illustrasjoner og ideer til hvordan forholdene for barn og unge kan forbedres i hjem, barnehage, skole, skolefritidsordning og samfunn. Samfunnsviteren Urie Bronfenbrenners utviklingsøkologiske tenkning brukes som ramme for å forstå den livssituasjonen barn og unge befinner seg i. Forfatteren legger vekt på å se utvikling, sosialisering og dannelse i et helhetlig perspektiv. Betydningen av sosiale relasjoner står sentralt i boka. Boka har stort fokus på barnehagebarn, flerkulturalitet og dannelse.I denne femte utgave er det foretatt rettinger og oppdateringer av statistikk og annen informasjon på områder som allmennsamfunn, samlivsbrudd, barnehage og skole.

Det er ikke mange andre som får se alt det gode og hva mitt barn faktisk har å bidra med. Det er da de dype grunnene slår deg.

En far som skilte seg da barna var to og fem år beskriver samarbeidet med mor som krevende. Han forteller om en overbeskyttende mor som kritiserer han og alltid forhører seg om hva de hadde gjort. Barn og unge er i et utviklingsløp, og det vil påvirke de psykiske reaksjonene de kan få etter å ha opplevd vold og overgrep.

RELATERTE BØKER