Merkevareledelse

Merkevareledelse - Bendik M. Samuelsen, Adrian Peretz, Lars E. Olsen | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bendik M. Samuelsen, Adrian Peretz, Lars E. Olsen
DIMENSJON
11,94 MB
FILNAVN
Merkevareledelse.pdf
ISBN
1251523564307

BESKRIVELSE

Merkevareledelse er et av bedriftens viktigste virkemidler når den skal bygge opp og ivareta verdier for eiere, kunder og ansatte. En merkevare må passes og videreutvikles i dialog med kundene. Det er jo de som avgjør hvor sterkt merket egentlig er: Det er deres valg som avgjør hvor omsetningen havner og hvilke produkter som lykkes i markedet.I Merkevareledelse tar forfatterne utgangspunkt i hvilke verdier merket skal skape for eiere og kunder, og presenterer stegene som må tas for å nå de strategiske målene for merket. Boken inneholder en rekke praktiske verktøy og modeller.Merkevareledelse er oppdatert med det siste av forskning innen fagfeltet, har en rekke nyere norske eksempler og er den eneste helt norske akademiske fagboken om merkevareledelse.Denne utgaven av Merkevareledelse er redigert og forenklet i tråd med tilbakemeldinger fra studenter og faglærere, og tar opp i seg hvordan økt digitalisering påvirker kunder og merkevarebyggere. Den har blant annet et helt nytt kapittel om merkevarebygging i den digitale tid.Målgruppen er studenter innen fagområdet på universitet eller høyskole, men den er også aktuell for ledere og ansatte som jobber med merkevarebygging i privat eller offentlig virksomhet. Lysbildeserie (PDF-format) som følger bokens kapitler ligger under 'Tilleggsressurser'. Forelesere som ønsker PPT-versjon til bruk i undervisningen kan henvende seg til forlaget og få link til nedlasting.

Hva som er formålet med merkevareledelse kan illustreres gjennom følgende figur: Merkevareledelse: Lavere nivå : Høyskolen Kristiania Nettstudier : Lokalt opptak : Lokalt opptak : Metode I: Statistikk og kvantitative metoder: Lavere nivå : Høyskolen Kristiania Nettstudier : Lokalt opptak : Lokalt opptak : Metode II: Markedsanalyse og kvalitative metoder Norske forskere på merkevareledelse er primært knyttet til Norges Handelshøyskole, Handelshøyskolen BI og Høyskolen Kristiania, og disse skolene tilbyr også flere kurs i merkevareledelse. I 2007 kom den første norske læreboken i merkevareledelse; «Merkevareledelse på norsk» (Samuelsen, Peretz og Olsen) på Cappelen Akademiske forlag. relasjonsperspektiv som utgangspunkt for merkevareledelse I diskusjonen ovenfor har vi pekt på relasjonsperspektivets potensial i forhold til å forklare bindingsformene mellom kunder og merker.

En merkevare må passes og videreutvikles i dialog med kundene. Det er jo de som avgjør hvor sterkt merket egentlig er: Det er deres valg som avgjør hvor omsetningen havner og hvilke produkter som lykkes i markedet. Markedsføring og merkevareledelse Utvikling av sterke merker er nøkkelen til å oppnå konkurransefortrinn og langsiktig lønnsomhet for produkter (varer og tjenester), bedrifter og organisasjoner.

RELATERTE BØKER