Ørkenen Sur

Ørkenen Sur - Thor Gotaas, Roger Kvarsvik | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thor Gotaas, Roger Kvarsvik
DIMENSJON
10,91 MB
FILNAVN
Ørkenen Sur.pdf
ISBN
3144871712600

BESKRIVELSE

Den økonomiske depresjonen fra høsten 1929 rammet også flere tusen norske sjømenn i USA. Mange fikk verken hyre eller arbeid. Utveien ble for noen å slå seg ned på en søppelfylling i Brooklyn og bygge sine egne hus av ting de fant. Snart utgjorde «Ørkenen Sur» en hel koloni; et lite samfunn med egen borgermester, frisør, håndverkere, en pastor og et forsamlingshus. Boken får fram en ukjent side ved norsk emigrant- og sjømannshistorie og er illustrert med unike fotografier.

Ørkenen Sur lå på en søppelfylling i Brooklyn.På det meste kunne opp til 500 bostedsløse holde til på søppelfyllingen i skur som var satt sammen av det som fantes av materialer på fyllingen, tjærepapp, utbankede oljefat o.l. Ørkenen Sur 17.12.2015 · Aldersgrense 12 år · 59 min "Ørkenen Sur" i Brooklyn var en søppelfylling som huset flere tusen fattige norske sjømenn under depresjonen - strandet i jakten på rikdom og lykke. Etter hvert ble Ørkenen Sur mer og mer lik andre plankebyer som spredte seg over hele USA i løpet av den store depresjonen på 1930-tallet. Først i 1934 ble Ørkenen Sur tømt, og de fleste ... Ørken dekker opp til én tredjedel av jordens landoverflate.

desember 2015 Vis mer info. Norsk dokumentar.

RELATERTE BØKER