Nådeløse nordmenn

Nådeløse nordmenn - Eirik Veum | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eirik Veum
DIMENSJON
12,5 MB
FILNAVN
Nådeløse nordmenn.pdf
ISBN
9726333990828

BESKRIVELSE

Andre bind, Hirden 1933-1945 av serien Nådeløse nordmenn av Eirik Veum, om de mørkeste kapitlene i norsk krigshistorie.Ved siden av Statspolitiet opprettet den tyske okkupasjonsmakten også andre avdelinger med norsk personell. Denne boka forteller historien om de grusomme overgrepene begått av Hirdvaktbataljonens vaktsoldater som tjenestegjorde i fangeleirene i Nord-Norge. Her begikk en betydelig andel av nordmennene grov mishandling, tortur og overlagte drap av jugoslaviske fanger. Boka omhandler også nordmennene som tjenestegjorde i en rekke mindre avdelinger og enheter, som Hirdens alarmenhet og Hirdens bedriftsvern. Dette er første gang Hirdens rolle under andre verdenskrig blir grundig belyst og boka viser hvordan denne organisasjonen tok del i krigsforbrytelser i et langt større omfang enn tidligere antatt.

Hirden» Er det rimelig å kreve historisk anonymitet for den som aktivt har gått i en okkupants tjeneste? Spørsmålet får fornyet aktualitet når Eirik Veum ... Bokanmeldelse: Eirik Veum: «Nådeløse nordmenn. Gestapo» Med denne boken om nordmenn i Gestapos tjeneste under andre verdenskrig, setter journalist og forfatter Eirik Veum punktum for et ganske ... Nådeløse nordmenn - statspolitiet 1941-1945 (BOK) Eirik Veum.

4. november 2013: Nådeløse nordmenn - Hirden 1933-1945.

RELATERTE BØKER