Maskespillet i Kongo

Maskespillet i Kongo - Espen Wæhle, Halle Jørn Hanssen, Madel Rosland, Randi Solhjell, Sindre Bangstad, Honoratte Muhanzi, Irene Kinunda Afriyie | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Espen Wæhle, Halle Jørn Hanssen, Madel Rosland, Randi Solhjell, Sindre Bangstad, Honoratte Muhanzi, Irene Kinunda Afriyie
DIMENSJON
7,22 MB
FILNAVN
Maskespillet i Kongo.pdf
ISBN
2646719885604

BESKRIVELSE

I denne antologien ser forskere, journalister og norsk-afrikanere på den norske kampanjen for å løslate to drapsdømte leiesoldater i et krigsherjet land. De viser hvordan pressedekningen og familienettverk skapte et vanvittig press på norske myndigheter.

Måtte han få rett. French hadde hele tiden hevdet at han var uskyldig i begge tiltalepunktene, men kongolesisk rett dømte han likevel. (For ordens skyld: Kongo har ikke eksekvert dødsdommer siden 2003.) Nå er det nylig kommet ut ei bok som beskriver ulike sider av saken om Moland og French.

På forsommeren 2009 kom nyheten om drapet på Abedi Kasongo, sjåføren til nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French. Det boka Maskespillet i Kongo handler om, har derimot fått maksimal pressedekning. Selv om boka tar utgangspunkt i saken om Joshua French og Tjostolv Moland så poengterer redaktøren av artikkelsamlingen, Marta Tveit, at dette er ei bok om Norge i verden, hvordan vi har vært, hvordan vi er, og hvordan vi vil være. MASKESPILLET I KONGO HVORDAN LØSLATELSE AV TO LEIESOLDATER BLE ET NASJONALT ANLIGGENDE.

RELATERTE BØKER