Det gamle testamentet

Det gamle testamentet En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,81 MB
FILNAVN
Det gamle testamentet.pdf
ISBN
5460151143191

BESKRIVELSE

Forfattarane analyserer her eit utval tekstar frå Det gamle testamentet. Det blir lagt vekt på korleis teksten tolkar livet, skapar meining og påverkar lesarane. Kvar tekst blir sett på frå fire vinklar: bakgrunn, form, innhald og verknad. Tekstane er henta frå Genesis, Exodus, Salmane og Jesaja. Med litteraturliste, emneregister, liste over forkortingar og liste over kvar illustrasjonane er henta frå.

Guds forhold til Israel er hovedtemaet. Fortellingen om hvordan Moses får de ti bud av Gud på Sinai er sentral i Det gamle testamentet. Det gamle testamentet, ofte forkorta til GT, òg kalla Den hebraiske bibelen, er eit kanonisk (heilag) skrift for jødedommen og kristendommen.

Jobs bok 4 Jan Bygstad Jobs bok 5 Jan Bygstad Jobs bok 6 Jan Bygstad. Rosenbergsgaten 1, 5015.

RELATERTE BØKER