Ungarn; en fortelling om Europa

Ungarn; en fortelling om Europa - Øyvind Strømmen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Strømmen
DIMENSJON
7,86 MB
FILNAVN
Ungarn; en fortelling om Europa.pdf
ISBN
2502004252557

BESKRIVELSE

Det var i Ungarn at Berlinmuren først slo sprekker. Ungarerne spilte en sentral rolle i kommunismens fall. Friheten spredte seg østover, og la til rette for et 1990-tall preget av optimisme og fremtidstro. I dag er det en av opprørerne fra 1989, Viktor Orbán, som er statsminister. Partiet hans, kalt Fidesz, sitter med bukten og begge endene i ungarsk politikk. Han taler Brussel midt imot, høres ofte ut som en høyreradikaler, og vil bygge et «illiberalt demokrati», «en arbeidsstat» som «utfordrer de vesteuropeiske dogmene». Den politiske utviklingen i Ungarn er en del av en større historie. En historie om mistro til det politiske etablissementet og om voksende skepsis til det liberale demokratiet. Denne boken er en reise gjennom ungarsk historie og politikk - og en fortelling om Europa.

forteller forfatter av den nye boka «Ungarn - en fortelling om Europa Ungarn: En fortelling om Europa. Humanist forlag 2018, innbundet, 224 sider-----Jeg har vært noen ganger i Budapest, og sett Helteplassen, Gellerthøyden, Stefanbasilikaen, det gedigne parlamentet, Dohanysynagogen, borgområdet med storslått utsikt og flotte bygninger. I regi av AreaS inviterte jeg forfatter og frislans journalist Øyvind Strømmen og Eva Sarfi, universitetslektor i Sentral-Europa og Balkan-studier ved UiO for å snakke om dagens Ungarn og om Orbáns visjon for eget land og EU.

Kjøp boken Ungarn; en fortelling om Europa av Øyvind Strømmen (ISBN 9788282821537) hos Adlibris.com. Fri frakt.

RELATERTE BØKER