Ungarn; en fortelling om Europa

Ungarn; en fortelling om Europa - Øyvind Strømmen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øyvind Strømmen
DIMENSJON
7,41 MB
FILNAVN
Ungarn; en fortelling om Europa.pdf
ISBN
1616885979912

BESKRIVELSE

Det var i Ungarn at Berlinmuren først slo sprekker. Ungarerne spilte en sentral rolle i kommunismens fall. Friheten spredte seg østover, og la til rette for et 1990-tall preget av optimisme og fremtidstro. I dag er det en av opprørerne fra 1989, Viktor Orbán, som er statsminister. Partiet hans, kalt Fidesz, sitter med bukten og begge endene i ungarsk politikk. Han taler Brussel midt imot, høres ofte ut som en høyreradikaler, og vil bygge et «illiberalt demokrati», «en arbeidsstat» som «utfordrer de vesteuropeiske dogmene». Den politiske utviklingen i Ungarn er en del av en større historie. En historie om mistro til det politiske etablissementet og om voksende skepsis til det liberale demokratiet. Denne boken er en reise gjennom ungarsk historie og politikk - og en fortelling om Europa.

Tendensen spredte seg østover, og 1990 - tallet var preget av optimisme og tro på ... Kjøp «Ungarn - en fortelling om Europa» av Øyvind Strømmen til en god pris på ark.no. Bestill hjemlevering eller klikk&hent i din ARK-butikk. Nå ligger Viktor Orbán an til få en tredje periode som statsminister i Ungarn.

June 2019; DOI: 10.23865/noros.v33.1689. Erik Ingebrigtsen; Download full-text Read full-text ... «Ungarn.

RELATERTE BØKER