Fotograf Knud Knudsen

Fotograf Knud Knudsen - Torild Gjesvik | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Torild Gjesvik
DIMENSJON
8,63 MB
FILNAVN
Fotograf Knud Knudsen.pdf
ISBN
3263268239406

BESKRIVELSE

Knud Knudsen (1832-1915) var en Norges fotopionerer. Han var også en pasjonert og profesjonell fruktdyrker, med utdannelse fra Tyskland og gårdsbruk i Odda. Knudsen etablerte seg som fotograf i Bergen i 1864, og var blant de første som spesialiserte seg på landskapsfotografier. En generasjon før fotograf Anders Beer Wilse, utforsket han landet på kryss og tvers. Men Knudsen tok ikke bare bilder av landskapene, han var også dypt fascinert av veiene han reiste på. I denne boken følger vi ham på nye veier som ble bygd i andre halvdel av 1800-tallet. De omformet det norske landskapet og gjorde det tilgjengelig for turister og andre reisende. Dette er den rikt illustrerte fortellingen om Knud Knudsens fotografiske reise, en reise som også er tett sammenvevd med Norges modernisering.

Faren var husmann og omgangsskolelærer. Knudsen tok seminareksamen (lærerprøve) i 1828 og ble ansatt som lærer i hjembygda.

Knudsen er rekna som ein viktig person i utviklinga frå reint dansk skriftspråk i Noreg til norskdansk riksmål og bokmål.I motsetnad til Ivar Aasen gjekk Knudsen inn for å skapa eit eige norsk skriftspråk ved å ta inn norske former i det danske skriftspråket. Knud Knudsen war der Sohn eines Lebensmittelhändlers. Die Familie bewirtschaftete in Hardanger, einer Region im Südwesten der norwegischen Provinz Hordaland auch einen landwirtschaftlichen Betrieb..

RELATERTE BØKER