Vindbaroner

Vindbaroner - Hogne Hongset | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hogne Hongset
DIMENSJON
5,80 MB
FILNAVN
Vindbaroner.pdf
ISBN
6020449723432

BESKRIVELSE

Alf R Jacobsen, forfatter og tidligere redaktør av NRK Brennpunkt, omtaler Vindbaroner slik: «Topp spenning og høyaktuelt tema. Hongset tør dessuten å utfordre makta.» Vindbaroner er en spenningsroman basert på den høyaktuelle debatten om den omfattende vindkraftutbyggingen som foregår over hele landet. Stigende strømpriser utløser et stadig sterkere press for å få bygge vindkraftverk i utørt natur, noe som nå skaper mer og mer motstand i befolkningen. Vindbaroner tar oss inn i en fiktiv, men høyst realistisk utbyggingssak, der «vindbaronen» og lokale grunneiere står mot naturvernere. Store penger er i spill, og utenlandske kapitalinteresser spiller en avgjørende rolle i dramaet som utspiller seg i en bygd i Telemark.

Boken har også et etterord som gir interesserte lesere innsikt i bakgrunnen for dagens heftige energidebatt. Vindbaroner er en spenningsroman/krim som går rett inn i dagens opphetede debatt om stigende strømpriser, uhemmet bygging av vindkraftverk og ødeleggelse av urørt natur. Handlingen ligger svær tett opp til reelle hendelser i dagens Norge. Vindkraftmotstandere er en sammensatt gruppe, og jeg vil ikke skjære alle over en kam.

De som insisterer på at vindkraft ikke har noen plass på norsk jord, og som stempler hele vindkraftindustrien som vindbaroner og hele den norske kraftbransjen Olsen og andre vindbaroner har mer enn nok negativt ved det de driver med, uten at noen trenger å klistre nazistempel på dem. Når Tjensvoll også skriver at jeg er en av dem som har drevet denne typen sammenligning, så stemmer ikke det.

RELATERTE BØKER