"Djupsnøen er en kvit forbannelse"

Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,25 MB
FILNAVN
"Djupsnøen er en kvit forbannelse".pdf
ISBN
6318049645933

BESKRIVELSE

Hans Børli (1918-1989) skrev flere prosabøker, men det er med sine mer enn 20 diktsamlinger han har erobret sin plass som kanonisert forfatter i det 20. århundres litteratur. Børlis lyrikk er tydelig romantisk inspirert, ikke minst i naturdiktningen, og dikterisk beveger han seg mot en mer modernistisk innstilling både hva gjelder om verdensforhold og skrivemåte. Børli er en folkekjær poet med tydelige røtter i arbeiderklassen, og hans poesi byr seg fram som møteplass for forskere fra ulike fagområder: antropologi, medisin, musikkvitenskap, botanikk, zoologi, fysikk, sosiologi, økologi, teologi, arbeiderhistore, filosofi, m.v. i Djupsnøen er en kvit forbannelse. Om Hans Børlis lyrikk benyttes perspektivering fra flere av disse fagområdene, i tillegg til de rent litteraturvitenskapelige tilgangene. Økokritiske lesninger, studier av forholdet mellom natur og diktning og poetologi står sentralt i boka. Børli er også brukslyriker, og hvordan diktene hans anvendes i ulike sammenhenger, går igjen i flere bidrag. Djupsnøen er en kvit forbannelse. Om Hans Borlis lyrikk er nyttig for studenter i litteraturvitenskap og i lærerutdanning og for alle som arbeider med litteraturundervisning og -formidling i ulike sammenhenger, i skoler, bibliotek, m.v. Alle som interesserer seg for Børlis diktning kan også finne mye å glede seg over i boka.

Når han sovner, slutter han å puste. Gutten må overvåkes døgnet rundt og trenger respirator for å overleve. Gode råd for bedre søvn.

Skadene kan i hovedsak dreie seg om to ulike tilstander, nemlig karies, som betyr tannråte eller hull i tennene, og erosjon, som betyr syreskader, sier tannlege og president i Norsk Tannlegeforening, Camilla Hansen Steinum.. Hun forteller at ettersom livsstil og spisevaner har endret seg i befolkningen, har også påvirkningen tennene ... Norges ledende nettbokhandel med over 6 millioner titler! Svært lave priser, rask levering og fri frakt av bøker ved kjøp over 299,- Lommelegen.no er i likhet med DinSide.no eid av Aller Internett.

RELATERTE BØKER