Zazie på metroen

Zazie på metroen - Raymond Queneau | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Raymond Queneau
DIMENSJON
9,98 MB
FILNAVN
Zazie på metroen.pdf
ISBN
6177197661801

BESKRIVELSE

Zazie blir passet av sin onkel Gabriel, mens moren besøker kjæresten. I løpet av halvannet døgn følger vi Zazies møte med Paris. Mest av alt vil hun ta metroen som dessverre er rammet av streik. På jakt etter metroen løper hun sikksakk gjennom storbyens gatenett. Zazie møter på alt fra joviale bartendere, kranglevorne skomakere, lurvete gateselgere, turister og transvestitter til fine fruer og enfoldige politimenn, men mest av alt er det en reise gjennom språket. Høyt og lavt, gullkorn og blødmer, slang og arkaismer, sant og usant flyr om hverandre i et til tider forrykende tempo. Det hele er gjort på mesterlig vis, og plasserer Queneau blant de aller største navn i den modernistiske kanon.

I løpet av halvannet døgn følger vi Zazies møte med Paris. Mest av alt vil hun ta metroen som dessverre er rammet av streik.

Hvis du holder på å lære fransk kan vi anbefale deg flere lettleste bøker eller skjønnlitteratur skrevet i enkelt språk. Det helper også å høre på lydbøker eller begynne med å lese tegneserier.

RELATERTE BØKER