Reisen til al-Andalus

Reisen til al-Andalus - Per Erik Borge | Ridgeroadrun.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Erik Borge
DIMENSJON
10,86 MB
FILNAVN
Reisen til al-Andalus.pdf
ISBN
9104026310361

BESKRIVELSE

Sensommeren 1257 la fire langskip ut fra bryggen i Tunsberg. Om bord var foruten prinsesse Kristina selv, kong Håkon IVs fremste geistlige og diplomatiske sendebud, hirdmenn, hoffdamer, tjenere og tjenestejenter, til sammen over hundre personer. Oppdraget var å følge Kristina til bryllup i det spanske kongedømmet Castilla og Leon, der hun skulle gifte seg med en av kong Alfonso den vises fem brødre. Brudeferden var strabasiøs, ofte farefylt, men vel fremme møtte hun et fascinerende land som hadde vært under maurisk styre i over fem hundre år, og som arabere og berbere kalte al-Andalus. Kristina av Tunsberg valgte kongebroren Felipe av Castilla som sin ektemann, og vielsen fant sted i Valladolid 31. mars 1258. Det store brudefølget vendte hjem til Norge, og Kristina reiste med sin ektemann til Sevilla, der hun levde ved det kongelige hoff i fire år før hun døde. På nært hold ble hun vitne til dramatiske intriger, konspirasjoner og strid mellom kongebrødrene og deler av adelen. Nesten 700 år etter Kristinas død ble sarkofagen hennes funnet i stiftskirken i den vesle nord-spanske byen Covarrubias. Den er i dag vennskapsby med Tønsberg og et valfartssted for besøkende til Kristinas sarkofag og St. Olavskapellet som ble bygd til minne om prinsessen fra Tunsberg.

Legg i ønskeliste. Norway med CD-rom. Hotel Al Andalus ligger bare 200 meter fra de kjente hulene i Nerja.

Unntaket var de fattige fjellområdene i nord hvor ... Det er som å reise mange tiår tilbake i tiden! I det øyeblikket du går ombord på det historiske luksustoget Al-Andalus i Spania, blir du henført til en annen tid - du befinner deg i et luksuspalass på hjul fra Belle Epoque-tiden. Kjøp Reisen til al-Andalus fra Tanum Sensommeren 1257 la fire langskip ut fra bryggen i Tunsberg. Om bord var foruten prinsesse Kristina selv, kong Håkon IVs fremste geistlige og diplomatiske sendebud, hirdmenn, hoffdamer, tjenere og tjenestejenter, til sammen over hundre personer. De overdådige vognene til Al Andalus er dekorert i «Belle Époque»-stil fra 1930-tallet og utstyrt med særdeles flotte kupeer.

RELATERTE BØKER