Pike med perleøredobb

Pike med perleøredobb - Tracy Chevalier | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tracy Chevalier
DIMENSJON
4,86 MB
FILNAVN
Pike med perleøredobb.pdf
ISBN
8722882704341

BESKRIVELSE

Solgt i over 2 millioner eksemplarer!Den nederlandske maleren Jan Vermeers maleri "Pike med perleøredobb" har inspirert Tracy Chevalier til å skrive denne vakre og spennende historien fra 1600-tallets Nederland. Romanen forteller om en ung jente som kommer til Vermeer som tjenestepike, og som etter hvert blir både assistent og modell for den kjente maleren. Det utvikler seg et følelsesmessig forhold mellom de to, og dette gir grobunn for sjalusi og intriger innen Vermeers familie. Når maleriet er ferdig, venter et dramatisk oppgjør.

Romanen forteller om en ung jente som komm Men Pike med perleøredobb (eller Pike med turban, som maleriet også er kjent som) er er bare ett av mange mesterverk. Det største lerret i museet er viet Paulus Potters enorme bilde av en okse.

Han var sannsynligvis elev av Carel Fabritius. Han var skattet av sin samtid i Delft, der han virket, men ble senere glemt.

RELATERTE BØKER