Flerspråklige barn med språkvansker og utviklingsforstyrrelser

Flerspråklige barn med språkvansker og utviklingsforstyrrelser - Else Jorun Karlsen, Ann Cathrin Gjevikhaug | Ridgeroadrun.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Else Jorun Karlsen, Ann Cathrin Gjevikhaug
DIMENSJON
4,36 MB
FILNAVN
Flerspråklige barn med språkvansker og utviklingsforstyrrelser.pdf
ISBN
5670508685480

BESKRIVELSE

Boken handler om flerspråklige barn med språkvansker som har sammenheng med Downs syndrom, spesifikke språkvansker/ developmental language disorder og autismespekterforstyrrelser. Forfatterne formidler teori, forskning og ulike kartleggingsmetoder for å ruste barnehagelærere, spesialpedagoger og andre fagpersoner til å oppdage språkvansker hos flerspråklige barn så tidlig som mulig. Med riktig kunnskap kan barnehagepersonalet unngå å forveksle språkvanskene med utfordringer knyttet til barnets flerspråklige bakgrunn. Boka beskriver ulike måter å tilrettelegge barnehagedagen på for at flerspråklige barn med språkvansker kan få oppleve likeverdig deltagelse og selvstendig kommunikasjon med andre barn og voksne i barnehagen.

Spesifikke språkvansker innebærer med andre ord at det er et misforhold mellom språklige ferdigheter og barnets fungering på andre utviklingsområder. Med det menes at det er spesielle typer oppgaver som barn med spesifikke språkvansker har vist seg å streve mye med. De to oppgavetypene som det er best evidens for som kliniske markører er repetisjon av nonsensord og setningsminne (se artikkel om dette på norsk her Melby-Lervåg, 2010; se også Melby-Lervåg & Lervåg 2012; Conti-Ramsden mfl 2001). Over 5 prosent av barnebefolkningen får én eller flere utviklingsforstyrrelser før fylte 12 år.

En av de hyppigste tilleggsvanskene hos barn med språkvansker er motoriske vansker (Hill, 2001), for eksempel at barna kan være klossete eller ha dårlige finmotoriske ferdigheter. Vår pris 329,-(portofritt). Pensumbøker i alle fag.

RELATERTE BØKER