Estetiske læreprosesser i skole, kulturskole og barnehage

Estetiske læreprosesser i skole, kulturskole og barnehage - Mia Jensen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Mia Jensen
DIMENSJON
6,31 MB
FILNAVN
Estetiske læreprosesser i skole, kulturskole og barnehage.pdf
ISBN
2985268870844

BESKRIVELSE

Hva er det som bidrar til at barn får lyst til å lære? Hva må til for at barnehagen, skolen og kulturskolen blir kreative miljøer? Mia Jensen forteller fra sin egen og andres praksis fra skapende læreprosesser i møte med barnet. Disse møtene er beskrevet med en blanding av kunnskap, varme og respekt for barn i skapende læreprosesser. Forfatteren løfter frem og diskuterer hva som skjer i relasjonen mellom barnet, det barnet skaper og pedagogen. I Estetiske læreprosesser diskuteres pedagogens rolle i barns skapende læring. I tillegg til at den gir leseren mange praktiske beskrivelser av estetiske læreprosesser er det også en vitenskapelig tekst som problematiserer kunnskaps- og læringsbegrepet. Boka retter seg mot studenter i barnehagelærerutdanning og lærerutdanning, samt til pedagoger som arbeider i barnehage, skole og kulturskole. Mia Jensen var tilsatt som lektor ved Universitetet i Nordland i Bodø. Hun har bakgrunn som barnehagelærer og videreutdannet seg til bildepedagog. Hun har tidligere arbeidet med skapende virksomhet i barnehage, skole og kulturskole.

Pris kr 305 (spar kr 44). Kunst, språk og lek har alle symbolsk karakter, og som språk konstitueres i samtalen og lek i øyeblikket, bør også kunst og estetiske læreprosesser i skolen forstås som noe elevene skal gjøre. Å være skuespiller, danser, sanger, koreograf, lysdesigner eller billettsjef er lek.

De tre fokusområdene Inkluderende fellesskap, livsmestring, læring og utvikling har eget spesifikt innhold for hver… Del Den estetiske dimensjonen ved erfaringen sees som en helhetlig sammenbinding av alle erfaringer med sanser, følelser og intellekt der både hode og kropp samspiller. Hverken barnehagelærere, forskere eller politikere vet hva som venter der ute, men likevel må vi utdanne barna, og vi må altså utdanne dem som selvstendige og kreative samfunnsborgere til en fremtid vi ikke kjenner (Sommer 2017). Empiriske studier av læreprosesser i skole og barnehage Begrepet pedagogiske ressurser favner bredt og omfatter ressurser som er sentrale i barnehage, skole og høyere utdanning: tradisjonelle og digitale læremidler og pedagogiske hjelpemidler og leker, samtaler og samhandling, språk, film, musikk, teater, ulike typer skriftlige og multimodale tekster, undervisnings- og vurderingsformer m.m. Regjeringen vil styrke praktiske og estetiske fag og arbeidsformer i barnehagen, i skolen og i lærerutdanningen.

RELATERTE BØKER