Empowerment i arbeidslivet

Empowerment i arbeidslivet - Stein Amundsen | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stein Amundsen
DIMENSJON
5,78 MB
FILNAVN
Empowerment i arbeidslivet.pdf
ISBN
9892192063232

BESKRIVELSE

Empowerment eller myndiggjøring i arbeidslivet innebærer frigjøring og utvikling av kraften som finnes i de menneskelige ressursene på en arbeidsplass. Medarbeidere som får og tar imot ansvar, myndighet og autonomi, blir en bærebjelke i organisasjonen, mens lederne får en mer rammesettende, delegerende, motiverende og utviklende rolle. Relasjonen mellom ledere og medarbeidere baseres i større grad på tillit enn på styring og kontroll.Empowerment i arbeidslivet behandler en rekke sentrale temaer: Hva er empowerment - ulike perspektiver og historiske røtter Maktdeling, autonomi, ledelse og styring, tillit og kontroll Den norske arbeidslivsmodellen Empowerment på individnivå - myndiggjorte ansatte Myndiggjørende ledelse Selvledelse MedarbeiderskapAvslutningsvis ser forfatteren de ulike temaene i sammenheng og plasserer dem inn i en helhetlig modell han kaller myndiggjøringshuset.Boka har en solid faglig og forskningsmessig forankring og henvender seg til studenter innenfor organisasjons-, ledelses- og arbeidslivsfag. Med sin praktiske tilnærming er den også egnet for ledere, medarbeidere og konsulenter som ønsker inspirasjon og relevant kunnskap om empowerment i sitt daglige arbeid.

ordninger, som gir ansatte reell medbestemmelse. Videre hevdet de at empowerment i stor grad har blitt betraktet som et ledelsesverktøy, hvor ... Empowerment eller myndiggjøring i arbeidslivet innebærer frigjøring og utvikling av kraften som finnes i de menneskelige ressursene på en arbeidsplass.

Merknad Empowerment er et begrep uten en entydig definisjon ... Empowerment eller myndiggjøring i arbeidslivet innebærer frigjøring og utvikling av kraften som finnes i de menneskelige ressursene på en arbeidsplass. Medarbeidere som får og tar imot ansvar, myndighet og autonomi, blir en bærebjelke i organisasjonen, mens lederne får en mer rammesettende, delegerende, motiverende og utviklende rolle. Empowerment eller myndiggjøring i arbeidslivet innebærer frigjøring og utvikling av kraften som finnes i de menneskelige ressursene på en arbeidsplass.

RELATERTE BØKER