Fosterhjemsarbeid

Fosterhjemsarbeid - Vigdis Bunkholdt | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vigdis Bunkholdt
DIMENSJON
11,22 MB
FILNAVN
Fosterhjemsarbeid.pdf
ISBN
9134253379698

BESKRIVELSE

Å flytte barn i fosterhjem er en vanskelig og viktig oppgave som krever grundig og systematisk kunnskap. Fosterhjemsarbeid bygger på erfaringer fra praksis og på europeisk og norsk forskning om fosterhjemsplassering, blant annet om søsken- og slektsplassering. I boka diskuterer Vigdis Bunkholdt forhold knyttet til fosterbarnet, den biologiske familien, fosterfamilien og barneverntjenesten. Bak de barnevernfaglige vurderingene ligger grunnleggende begreper som barnets beste, det biologiske prinsipp, utviklingsstøttende tilknytning og de normative «godt nok» og «for dårlig». Problemstillinger i fosterhjemsarbeidet er knyttet til rolleforventninger, rekruttering og matching av fosterforeldre, betingelser for stabilitet, samvær med opprinnelsesforeldre, adopsjon, tilbakeføring og ettervern. Utfordringene til barneverntjenesten og til fosterforeldre og fosterbarn blir grundig drøftet, og boka gir innspill om hvordan en skal forholde seg til forskjellige situasjoner og problemer.

Send oss ditt forslag: De aller fleste barn har samvær med sine biologiske foreldre etter en omsorgs-overtakelse. Hvilket omfang er til barnets beste, og hvilke vurderinger bør ligge til grunn for det samværsomfanget som blir fastsatt? Her vil du finne utdypende regler for fosterhjem (lov, forskrift, retningslinjer og rutinehåndbok for fosterhjemsarbeid) og hvor du henvender deg for å komme i kontakt med din lokale fosterhjemtjeneste.

RKBU Nord skal i likhet med øvrige bidra til forskningsbasert tjenestestøtte. Dette innebærer i dette tilfellet at forskningsressurser har blitt kanalisert for å imøtekomme praksisfeltets behov for systematisering av erfaringer og for å generere mer kunnskap om bruk av familieråd i fosterhjemsarbeid. manglende felles rutiner ulik praksis i kommunens fosterhjemsarbeid.

RELATERTE BØKER