Elevsentrert skoleledelse

Elevsentrert skoleledelse - Viviane Robinson | Ridgeroadrun.org Les boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på ridgeroadrun.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Viviane Robinson
DIMENSJON
12,65 MB
FILNAVN
Elevsentrert skoleledelse.pdf
ISBN
9152044685098

BESKRIVELSE

Elevsentrert skoleledelse tilbyr et etterspurt og tankevekkende innspill til skoleledere som gjerne vil gjøre det de tror på, om til handling. Boka viser skoleledere hvordan de kan gjøre en større positiv forskjell for undervisning og læring på sine skoler, og gjennom dette forbedre elevenes læringsprestasjoner. Forfatteren har spesialisert seg på utdanningsledelse som forskningsfelt. Boka er er basert på de best tilgjengelige forskningsbevis om den påvirkning ulike ledelsesmåter har på elevene læringsutbytte. Boka presenterer fem praksisområder for ledelse, sammen med kunnskap og ferdigheter ledere trenger for å utøve de fem praksisområdene med sikkerhet. Elevsentrert skoleledelse er rik på praktiske eksempler, gir tydelig informasjon og god inspirasjon. Forfatteren oppmuntrer skoleledere til å prøve seg fram med å endre egne ledelsesmåter, slik at de kan endre skolene sine positivt. Selv om boka er skrevet fra en annen kontekst enn den norske, gir den allmenngyldig kunnskap og innspill til handling som norske skoleledere til fulle kan benytte seg av. Boka er anbefalt av andre internasjonalt anerkjente skoleforskere som Michael Fullan, Andy Hargreaves og Karen Seashore Louis.

Jeg har prøvd å sette ned noen tanker rundt det, men det er sikkert mange andre gode tips… (2014) bok Elevsentrert skoleledelse utgjør hoveddelen av denne delen. Her redegjør jeg for kunnskaper om elevsentrert ledelse og hva vi vet om dette.

George Kennings (1913-1988) ledelsesteori er egentlig ikke en teori, men en tese som er formulert som 31 retningslinjer eller «fraser» for godt lederskap, forsker påpeker noen av dem for å underbygge problemstillingen. Elevsentrert skoleledelse. Viviane Robinson Elevsentrert skoleledelse.

RELATERTE BØKER